michael echteld fotografie

Over Michael

 

Ik ben een fotografische laatbloeier. Lange tijd ben ik een serieuze amateurfotograaf geweest, maar dankzij de fotowebsite Flickr kwamen de opdrachten vanzelf naar mij toe. Ook vroeg de bekende fotodatabank Getty Images om een selectie van mijn foto's te koop aan te bieden. Om vervolgens op kleine schaal diensten aan te bieden was daarmee een logische stap.

 

Ik heb geen formele fotografische opleiding. Na mijzelf de techniek geleerd te hebben bleek ik door vergelijking met anderen al gauw veel fotografische technieken goed te beheersen. Ook ontwikkelde ik met het bestuderen van fotowerk van anderen, een gezonde zelfkritische houding en zelf tienduizenden foto's schieten een goed 'oog'. Velen vinden met name mijn composities en portretten sterk.

 

Naast fotograaf ben ik ook gepromoveerd psycholoog, onderzoeker en docent aan universiteiten en zorginstellingen. Ik heb 25 jaar ervaring als docent en werkgroepbegeleider, ben gecertificeerd voor het begeleiden van groepen en het verzorgen van colleges en heb vele grote en kleine workshops opgezet en uitgevoerd. Hierdoor is het voor mij gemakkelijk om kleinschalige workshops te verzorgen rond een thema in de fotografie.